marți, 1 decembrie 2009

Ecuație

Ce formă de energie a transformat nimicul într-o ecuație, care oricum ai calcula-o să fie egală cu nimic, dar cum ar putea fi egală cu nimic de îndată ce există, atunci cu ce poate fi egală? Să fie egală cu forma de energie care a transformat nimicul în ecuație? Tot ce există să fie variațiuni ale nimicului? De ce au apărut acele variațiuni? Să fie conștientizarea nimicului? De îndată ce s-a conștientizat, a dispărut? La ce duce conștientizarea măreției mele? Să ducă la evoluție?
Unde duce expansiunea universului? Va avea oare un sfârșit, sau acest gând se va transforma în altul de îndată ce se va conștientiza?
De ce pun aceste întrebări? Le pun în căutarea unui răspuns sau le pun ca să conștientizez răspunsul? De ce ar fi nevoie de conștientizarea lui? Care este forma de energie care se opune ecuației? De ce am fot nevoit să întreb asta? Pentru că îi ecuația care vrea să se conștientizeze? Dar care energie a făcut să apară această ecuație, energia creatoare?
În momentul în care vreau să renunț, crezând că nu mai am întrebări, descopăr altele. Probabil obsedat fiind de așteptări, nu mai reușesc să mă descifrez. De ce să am așteptări? Dar oare din ce cauză a apărut ideea de așteptare? Oare sunt așteptările mele sau sunt induse? De ce să mi se inducă? Care-i scopul? Cum să traducem în limbajul nostru cele două forme de energie care se opun una alteia? De ce am fost nevoit să menționez „limbaj”? La ce folosește limbajul? La forma de rezolvare a ecuației? Să fie limbajul ecuația în sine?
Nici una dintre aceste energii nu este pură cât timp există celalată, una este creatoarea ecuației iar cealaltă se opune.
Orice efect are cauză, dacă am cunoaște poziția și traiectoria fiecărei particule din univers, am putea prevedea viitorul. Oare ecuația are soartă? Care este soarta ecuației? Care este scopul?

2 comentarii:

  1. Salut, Lucian! Îmi plac întrebările tale. Continuă să scrii, continuă să întrebi, dar, mai ales, încearcă și să ne dai răspunsuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem deținătorii tuturor răspunsurilor și al adevărului absolut, ne trebuiesc doar întrebările potrivite

    RăspundețiȘtergere